Search Here

Current Affairs Quiz : July 25 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 25 2017. All the recent incidents which were held on Twentyfive July 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
July 25 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : July 25 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz July 25 2017

Current Affairs Quiz : July 25 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :July 25 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently who introduces Banking Regulation Act (Amendment) bill 2017 in the Lok Sabha?

  • A. Arun Jaitley
  • B. Nitin Jairam Gadkari
  • C. Ramvilas Paswan
  • D. Kalraj Mishra

Show Answer

Answer: A – Arun Jaitley – Explanation – On July 24, 2017, The Banking Regulation (Amendment) Bill, 2017, was introduced in Lok Sabha by Finance Minister Arun Jaitley. The bill seeks to amend the Banking Regulation Act, 1949 and replace the Banking Regulation (Amendment) Ordinance, 2017, which was promulgated in May 2017.

Hide

2. Recently in which city Arun Jaitly inaugurates 315th Sainik Rest House?

  • A. Srinagar
  • B. Bhopal
  • C. New Delhi
  • D. Chandigarh

Show Answer

Answer: C – New Delhi – Explanation – Arun Jaitley,a Defence Minister has inaugurated the 315th Sainik Rest House of the Kendriya Sainik Board (KSB) in New Delhi.

Hide

3. Which state is hosting literary fest with “Tolerance” as theme?

  • A. Karnataka
  • B. Kerala
  • C. Sikkim
  • D. Assam

Show Answer

Answer: B – Kerala – Explanation – Kerala will be going to host the 5th edition of South India Writers Ensemble (SIWE) at Chengannur in coastal Alappuzha district from 24 July 2017.

Hide

  1. Recently Union Government withdraws Architects (amendment) bill __________________ from Rajya Sabha.
  • A. 2017
  • B. 2016
  • C. 2011
  • D. 2010

Show Answer

Answer: D – 2010 – Explanation – The government has withdrawn from the Rajya Sabha a bill to amend the Architects Act, 1972 which provides for registration of architects. It has been announced on 24th of July 2017.

Hide

5. Recently government launches named _______________________ portal for Sexual Harassment.

  • A. SHe-Box
  • B. SHe-Call
  • C. SHe-Meet
  • D. SHe-Help

Show Answer

Answer: A – SHe-Box – Explanation – The Women and Child Development ministry has launched an online platform on 24th of July to enable women employees of the central government to file complaints related to sexual harassment at the workplace.

Hide

6. Recently which country’s biologists have discovered three new toad species?

  • A. US
  • B. Thailand
  • C. UK
  • D. South Africa

Show Answer

Answer: A – US – Explanation – Scientists have discovered a three new species of toads living in Nevada’s Great Basin in the US. It has been announced on 24th of July 2017.

Hide

7. Recently which countries have signed a pact to connect both countries by waterways?

  • A. Sri Lanka
  • B. India
  • C. Bangladesh
  • D. China

Show Answer

Answer: B & C – India & Bangladesh – Explanation – India and Bangladesh have signed a pact to connect both the countries by waterways announced on 24th of July 2017.

Hide

8. World’s first floating wind farm starts to take shape off coast of ___________________.

  • A. Netherland
  • B. Hong Kong
  • C. Scotland
  • D. Ireland

Show Answer

Answer: C – Scotland – Explanation – The world’s first full-scale floating wind farm has started to take shape off the north-east coast of Scotland announced on 24th of July 2017.

Hide

9. Recently Iran and which country sign accord to boost military cooperation?

  • A. UAE
  • B. Oman
  • C. Qatar
  • D. Iraq

Show Answer

Answer: D – Iraq – Explanation – Iran and Iraq has signed an agreement to boost military cooperation and the fight against terrorism and extremism on 23th of July 2017.

Hide

10. How many medals Indian team wins at World Para Athletics Championships 2017 London?

  • A. Five
  • B. Four
  • C. Seven
  • D. Eleven

Show Answer

Answer: A – Five – Explanation – Eighth edition of World Para Athletics Championships was held in London, UK from 14th to 23rd July, 2017. It was organized by the World Para Athletics subcommittee of the International Paralympic Committee. India ranked at 34th position on medal table. Indian team won 5 medals (1 gold, 2 silver and 2 bronze) in this championship.

Hide

11. Who wins the US Open Grand Prix Gold badminton title?

  • A. Parupalli Kashyap
  • B. H S Prannoy
  • C. Kwang Hee Heo
  • D. Tien Minh Nguyen

Show Answer

Answer: B – H S Prannoy – Explanation – Indian Shuttler H S Prannoy has won the US Open Grand Prix Gold badminton tournament title on 24th July 2017.

Hide

12. Recently who wins gold at Commonwealth Youth Games?

  • A. Shardha Ghule
  • B. Singh Inderjeet
  • C. Sachin Siwach
  • D. Parveen Kumar

Show Answer

Answer: C – Sachin Siwach – Explanation – World Youth Champion Sachin Siwach had won a gold medal at the Commonwealth Youth Games on 23th of July 2017.

Hide

13. Who will be the next ministry of External affairs Spokesperson?

  • A. Raveesh Kumar
  • B. Gopal Baglay
  • C. Vinod Singh
  • D. Rahul Naik

Show Answer

Answer: A – Raveesh Kumar – Explanation – Raveesh Kumar, a 1995-batch IFS officer is currently posted in Frankfurt, Germany as Consul General of India, is to be the next spokesperson for the ministry of External Affairs. He will replace Gopal Baglay who was appointed the joint secretary in the Prime Minister’s Office.

Hide

14. The Airports Authority of India has signed MoU with which state government on aviation development?

  • A. Uttarakhand
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Jharkhand
  • D. Madhya Pradesh

Show Answer

Answer: A – Uttarakhand – Explanation – The Airports Authority of India (AAI) has signed a MoU with Government of Uttarakhand Civil Aviation Development Authority (UCADA). The MoU has been signed on 21st of July 2017.

Hide

15. International Monetary Fund keeps India’s growth forecast at _________________ per cent for 2017-18.

  • A. 7.5 per cent
  • B. 8.1 per cent
  • C. 7.2 per cent
  • D. 7.6 per cent

Show Answer

Answer: C – 7.2 per cent – Explanation – In latest update of World Economic Outlook released by International Monetary Fund (IMF) on July 24, 2017, economic growth outlook for India has been kept unchanged at 7.2% in 2017-18 and 7.7% in 2018-19.

Hide

Video Current Affairs Quiz: July 25 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query