Current Affairs Quiz : June 11 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on June 11 2017. All the recent incidents which were held on Eleventh June 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
June 11 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : June 11 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz June 11 2017

Current Affairs Quiz : June 11 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :June 11 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently the Law Ministry clears Kambala Bill for which state?

  • A. Kerala
  • B. Karnataka
  • C. Tamil Nadu
  • D. Madhya Pradesh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- B – Karnataka – Explanation – The Union Ministry of Law and Justice has cleared the Prevention of Cruelty to Animals (Karnataka Amendment) Bill 2017 for the Kambala. Kambala is the traditional slush track buffalo race that is held annually in coastal districts of Karnataka to entertain rural people of the area.

[/show_more]

2. Eminent rights activist Mehrunnisa Dalwai recently passed away at the age of

  • A. 85
  • B. 82
  • C. 87
  • D. 91

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- C –  87 – Explanation – Mehrunnisa Dalwai, wife of prominent Muslim activist and thinker late Hamid Dalwai and the protagonist of a reformist movement ‘Muslim Satyashodhak Mandal’, passed away in Pune on June 9, 2017. She was 87.

[/show_more]

3. Recently which Veteran Congress leader and Rajya Sabha MP, passes away after cardiac arrest?

  • A. Palvai Govardhan Reddy
  • B. Renuka Chowdary
  • C. Ranee Narah
  • D. Nirmala Sitharaman

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- A – Palvai Govardhan Reddy – Explanation – Veteran Congress leader and Rajya Sabha MP, Palvai Govardhan Reddy passed away on 9 June 2017 after suffering a cardiac arrest. He was 80.

[/show_more]

4. Recently which state government launches Chief Minister Scholarship Scheme?

  • A. Madhya Pradesh
  • B. Punjab
  • C. Haryana
  • D. Uttar Pradesh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Punjab – Explanation – On June 6, 2017, Punjab State government launched the “Chief Minister Scholarship Scheme” with an aim to provide cheaper and quality technical education to the meritorious and poor students of the state.

[/show_more]

5. Recently World’s oldest fossil mushroom discovered in which country?

  • A. Germany
  • B. Brazil
  • C. Italy
  • D. None of the above

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- B – Brazil – Explanation – The world’s oldest fossil mushroom has been discovered in Brazil– dating back to about 115 million years.

[/show_more]

6. Recently _________ revises Protocol for Antibiotics

  • A. Pan American Health Organization
  • B. World Health Organization
  • C. National Institutes of Health
  • D. Global Health Council

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- B – World Health Organization – Explanation – The World Health Organization (WHO) revised the protocol for antibiotics. This revision is the biggest such revision of the antibiotics section in the 40-year history of the Essential Medicines List (EML).  The World Health Organization (WHO) is a specialized agency of the United Nations that acts as a coordinating authority on international public health.

[/show_more]

7. Ex-UN General Assembly President Miguel D’Escoto Brockmann recently passed away at the age of

  • A. 84
  • B. 92
  • C. 80
  • D. 75

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- A – 84 – Explanation – Miguel D’Escoto Brockmann, former Foreign Minister of Nicaragua and former President of the UN General Assembly, passed away on 8 June 2017. He was 84. He was born in the United States to a Nicaraguan diplomat who served in the administration of dictator Anastasio Somoza Garcia.

[/show_more]

8. How many Indian men featured in the top­15 of the world rankings released by the Badminton World Federation (BWF)?



  • A. 5
  • B. 2
  • C. 3
  • D. 7

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- C – 3 – Explanation – The three Indian men featured in the top­15 of the world rankings released by the Badminton World Federation (BWF) on 8 of June 2017.

[/show_more]

9. Who becomes first Sri Lankan to be inducted into ICC Hall of Fame?

  • A. Kumar Sangakkara
  • B. Mahela Jayawardene
  • C. Tillakaratne Dilshan
  • D. Muttiah Muralitharan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- D – Muttiah Muralitharan – Explanation – Muttiah Muralitharan is the most successful bowler in Tests and one­day internationals was inducted into the ICC Cricket Hall of Fame on 8 of June, 2017.

[/show_more]

10. Recently which Indian cricketer in top 100 of Forbes list of world’s Highest paid athletes?

  • A. Virat Kohli
  • B. Mahendra Singh Dhoni
  • C. Youvraj Singh
  • D. Rohit Sharma

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- A – Virat Kohli – Explanation – Indian cricket team captain Virat Kohli is the sportsperson from the country to feature in the world’s 100 highest paid athletes in the latest Forbes list topped by soccer star Cristiano Ronaldo. Virat Kohli has been ranked 89th on the 2017 Forbes list of ‘The World’s highest paid athletes’ with a total pay of $ 22 million that includes $ three million from salary and winnings and another 19 million from endorsements.

[/show_more]

11. Recently Polish poet Adam Zagajewski wins Spain’s Princess of Asturias Award for

  • A. Science
  • B. Literature
  • C. Physics
  • D. Biology

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- B – Literature – Explanation – Polish poet and author Adam Zagajewski on 8 June 2017 won the Spain’s prestigious Princess of Asturias Award for Literature 2017. He was awarded for his resolute stance in defence of freedom and the search for beauty, works of great human depth and ǔne aesthetic sensibility. Zagajewski is one of the most pre-eminent contemporary Polish poets, novelists and essayists from the so-called ‘Generation of New Wave’

[/show_more]

12. Recently which footballer has been nominated as the ‘2016 All India Football Federation (AIFF) Player of the Year award?

  • A. Sony Norde
  • B. Pritam Kotal
  • C. Jeje Lalpekhlua
  • D. Shilton Paul

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- C – Jeje Lalpekhlua – Explanation – Mohun Bagan and Chennaiyin FC striker Jeje Lalpekhlua has been nominated as the ‘2016 All India Football Federation (AIFF) Player of the Year.

[/show_more]

13. Recently which Bank appoints B K Manjunath as Part-time Chairman for 3 years?

  • A. Lakshmi Vilas Bank
  • B. Andhra Bank
  • C. Vijaya Bank
  • D. Dena Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- A – Lakshmi Vilas Bank – Explanation – Lakshmi Vilas Bank (LVB) appointed B K Manjunath as a Part-time chairman for three years. Manjunath is a member of Institute of Chartered Accountants of India and a practicing charted accountant for the last 25 years.

[/show_more]

14. Recently which Bank announces to tie up with New India Assurance Company?

  • A. Allahabad Bank
  • B. Canara Bank
  • C. Corporation Bank
  • D. Syndicate Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- B – Canara Bank – Explanation – Canara Bank and the New India Assurance Company have entered into a corporate agency arrangement for distribution of insurance products.

[/show_more]

15. ________ retains Top position in Fortune 500 List

  • A. Macy’s
  • B. Will Jet.com
  • C. Walmart
  • D. None of the above

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer- C – Walmart – Explanation – Walmart topped the Fortune’s annual list of Americas top 500 companies for the fifth consecutive year with the revenue of $ 485.8 million. IT based Apple made the progress in the profit, with $53 billion jumped from 5 to 3 place.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: June 11 2017

 


Do not forget to check the following topics