Current Affairs Quiz : March 20 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on March 20 2017. All the recent incidents which were held on Twenty March 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : March 20 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : March 20 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz March 20 2017

Current Affairs Quiz : March 20 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : March 20 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently who Takes Oath as Chief Minister of Uttar Pradesh?



  • A. Rajnath Singh
  • B. Yogi Adityanath
  • C. Ram Naik
  • D. Mohsin Raza

Show Answer

Answer: B – Yogi AdityanathExplanation – Bharatiya Janata Party (BJP) MP, Yogi Adityanath took oath as the 21st Chief Minister of Uttar Pradesh on March 19, 2017 at Kanshiram Smriti Upvan in Lucknow in the presence of Prime Minister Shri Narendra Modi and BJP president Amit Shah.

Hide

2. Recently which cricketer of Pakistan appointed ambassador of Blind Cricket World Cup?

  • A. Shahid Afridi
  • B. Soaib Malik
  • C. Kamran Akmal
  • D. Inzamam-ul-haq

Show Answer

Answer: A – Shahid AfridiExplanation – Former captain of the Pakistan national cricket team ‘Boom Boom’, Shahid Afridi has roped as the ambassador for the 5th Blind Cricket World Cup by the Pakistan Blind Cricket Council (PBCC).

Hide

3. Recently which Indian-American Computer Scientist Wins NSF’s CAREER Award?

  • A. Ramesh K. Agarwal,
  • B. Krishna Bharat
  • C. Anshumali Shrivastava
  • D. Deepak Chopra

Show Answer

Answer: C – Anshumali Shrivastava – Explanation – An Indian-American computer scientist, Anshumali Shrivastava, was honored with the National Science Foundation’s prestigious CAREER Award for his research on redesigning current machine-learning processes.

Hide

4. Recently RBI Gets Centre’s Nod to how many rupees Plastic Notes?

  • A. Rs. 50
  • B. Rs. 100
  • C. Rs. 20
  • D .Rs. 10

Show Answer

Answer: D – Rs. 10 – Explanation – The Reserve Bank of India has got the approval from the Central Government to conduct the field trial of plastic banknotes of Rs. 10 denomination prior to introducing it as legal tender.

Hide

5. Recently Bandhan Bank ties up with which company?

  • A. Infosys
  • B. Larsen & Toubro
  • C. Avenues India Pvt Ltd
  • D. Reliance Industries

Show Answer

Answer: C – Avenues India Pvt LtdExplanation – Kolkata based Bandhan Bank has signed an agreement with a payment solution provider Avenues India Pvt Ltd on March 16, 2017. The aim to provide merchants with seamless access to point-of-sales (POS) and payment gateway products.

Hide

6. Recently announced that the biography of Hema Malini, titled “Hema Malini: Beyond the Dream Girl”, will hit bookstores in

  • A. October 2017
  • B. November 2017
  • C. August 2017
  • D. June 2017

Show Answer

Answer: A – October 2017Explanation – The HarperCollins Publishers India in the second week of February 2017 announced that the biography of Hema Malini, titled Hema Malini: Beyond the Dream Girl, will hit bookstores in October 2017.

Hide

7. Recently which company commissioned the second unit of 660 MW of Mouda Super Thermal Power Station Stage-II?

  • A. Nuclear Power Corporation of India.
  • B. National Thermal Power Corporation Limited
  • C. Hydroelectric power stations
  • D. India Power Corporation Ltd

Show Answer

Answer: B – National Thermal Power Corporation Limited – Explanation – A Maharatna Company, National Thermal Power Corporation Limited (NTPC) commissioned the second unit of 660 MW of Mouda Super Thermal Power Station Stage-II on March 19, 2017.

Hide

8. Recently which state in India International Buddhist Conference was held?

  • A. Orissa
  • B. Gujarat
  • C. Bihar
  • D. Tamil Nadu

Show Answer

Answer: C – BiharExplanation – The three days International Buddhist Conference was held at the Rajgir International Convention Center (RICC) of Nav Nalanda Mahavira Deemed University, Rajgir, Bihar from March 17-19, 2017.

Hide

9. India’s first home made train ‘Medha’ recently Flagged off at which station?

  • A. Bandra
  • B. Andheri
  • C. Dadar
  • D. Nala Sopara

Show Answer

Answer: C – Dadar – Explanation – India’s first home made train for Western Railway Fleet, Medha was flagged off for its maiden run by the Railway Minister Suresh Prabhu, via videoconferencing from Dadar to Borivali at Lokmanya Tilak Terminus on March 18, 2017.

Hide

10. Punjab approves how much percent Reservation for Women in State Govt Jobs?

  • A. 33%
  • B. 40%
  • C. 45%
  • D. 30%

Show Answer

Answer: A– 33% – Explanation – The Punjab government led by new Chief Minister Amarinder Singh chaired his maiden Cabinet Meeting on March 18, 2017 and announced a series of decision for the welfare of the entire citizen of the state. The state government has decided to provide 33 percent reservation for women in all government jobs.

Hide

11. Recently which bollywood mega start launched the World’s first mobile Application named ‘ABC of Breast Health’?

  • A. Sahrukh Khan
  • B. Amir Khan
  • C. Amitabh Bachchan
  • D. Salman Khan

Show Answer

Answer: C– Amitabh Bachchan – Explanation – Megastar Amitabh Bachchan launched the World’s first mobile Application named ‘ABC of Breast Health’ during an event organized by the Ushalakshmi Breast Cancer Foundation at Mumbai’s JW Marriott Hotel on March 15, 2017.

Hide

12. Recently which Indian-American Ranks 4th Among 25 Overpaid CEOs in US?

  • A. Kumar Arora
  • B. Sandeep Matharani
  • C. Aneel Bhusri
  • D. Ram Shriram

Show Answer

Answer: B– Sandeep Matharani – Explanation – An Indian-American CEO, Sandeep Matharani, has been ranked 4th on a list of top 25 overpaid CEOs in the United States, as per the report by US based NGO ‘As You Sow’. Sandeep Matharani, CEO of General Growth Properties, Chicago was paid a total compensation of USD 39.2 million in 2016. According to the report, he was overpaid by USD 26 million.

Hide

13. Recently Japan Launches Latest North Korea Spy Satellite what is the name of the Satellite?

  • A. ORS-1
  • B. Radar 5
  • C. GPS IIF-2
  • D. AEHF-2

Show Answer

Answer: B– Radar 5Explanation –Japan space agency JAXA launched a new spy satellite Radar 5 from a launch site in the country’s southwest on March 17, 2017.  The information-gathering satellite Radar 5 is lifted off with H-2A rocket.

Hide

14. Recently Pioneer of Rock n Roll, Chuck Berry Passes away at the age of

  • A. 80
  • B. 87
  • C. 91
  • D. 90

Show Answer

Answer: D– 90Explanation – American guitarist, singer and songwriter, Chuck Berry who is recognized as one of the pioneers of rock ‘n’ roll music died on March 18, 2017 at the age of 90 in Missouri.

Hide

15. Recently which country successfully test-fires land based anti-ship missile?

  • A. China
  • B. Japan
  • C. Pakistan
  • D. Afghanistan

Show Answer

Answer: C– PakistanExplanation – Pakistan Navy has successfully test-fired ground-to-sea missile from the coastal region on March 16, 2017. The trial was witnessed by Vice Chief of Naval Staff Admiral Khan Hisham Bin Siddique.

Hide

16. BCCI Formulates New Constitution for how many associations has been nominated?

  • A. 30
  • B. 32
  • C. 25
  • D. 28

Show Answer

Answer: A– 30Explanation – The Committee of Administrators, constituted by the Supreme Court to manage the affairs of the cricket board, finalized and uploaded a new constitution for the Board of Control for Cricket in India (BCCI) on March 18, 2017. As per the new constitution 30 associations have been nominated to be the controlling bodies for cricket in their respective states and were considered to be Full Members with voting rights.

Hide

Video Current Affairs Quiz: March 20 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query