Current Affairs Quiz : November 25 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on November 25 2016. All the recent incidents which were held on Twentyfiveth November 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : November 25 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Question And Answers November 25 2016
Current Affairs Quiz November 25 2016

Current Affairs Quiz : November 25 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : November 25 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently which state’s Chief Minister launched water distribution monitoring portal?



  • A. Uttar Pradesh
  • B. Madhya Pradesh
  • C. Andhra Pradesh
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer:-  C – Andhra Pradesh – Explanation – Chief Minister of Andhra Pradesh, N Chandrababu Naidu has launched the ‘Smart Water Distribution Monitoring’ web portal on November 23, 2016, which will enable the people to track the status of drinking water in the nearby water tanks.

Hide

2. Recently Union Government approved introduction of new merchant shipping bill, ___________.

  • A. 2013
  • B. 2016
  • C. 2014
  • D. 2015

Show Answer

Answer:- B – 2016 – Explanation – The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Narendra Modi, approved the introduction of Merchant Shipping Bill, 2016 in the Parliament on November 23, 2016 in New Delhi. The Merchant Shipping Bill, 2016 is a revised version of the Merchant Shipping Act, 1958 and will abolish the Merchant Shipping Act, 1958 as well as The Coasting Vessels Act, 1838.

Hide

3. Recently Wangala harvest festival celebrated in which state of India?

  • A. Assam
  • B. Tripura
  • C. Karnataka
  • D. Meghalaya

Show Answer

Answer:- D – Meghalaya – Explanation – Garo tribals People of Meghalaya celebrated the harvest festival of Wangala to marks the end of a period of toil for farmers wanting a good output from their fields. On the first day of the festival, the people offer their agriculture produce to the Sun God, while on the second day or Kakkat, they will dance Wangala Dance.

Hide

4. Recently Tamil film director K. Subaash passed away, in that time he was the age of _________ years old.

  • A. 67
  • B. 87
  • C. 57
  • D. 47

Show Answer

Answer: – C – 57 – Explanation – Tamil film-director K. Subaash passed away in Chennai on November 23, 2016. He was 57. Subaash is best known for directing Tamil film Chathriyan and penning the story of Shah Rukh Khan’s Chennai Express and Housefull 3.

Hide

5. Recently India ranked which place in the measuring the information society report 2016?

  • A. 138
  • B. 121
  • C. 148
  • D. 110

Show Answer

Answer:- A – 138 – Explanation –2016 edition of the Measuring the Information Society Report was launched on 22 November 2016 during the World Telecommunication/ICT Indicators Symposium (WTIS) 2016 held from 21 November to 23 November 2016 in Botswana, South Africa by UN International Telecommunication Union (ITU).

Hide

6. Recently IIT Kharagpur ranked which place According to the QS Graduate Employability ranking for 2017 in India?

  • A. 2nd
  • B. 1st
  • C. 3rd
  • D. 5th

Show Answer

Answer:- B – 1st  – Explanation – According to the QS Graduate Employability ranking for 2017, IIT Kharagpur has been ranked as the top institution in the country for the second successive year. IIT Bombay was also was listed in the top 100 Universities of the World after IIT Kharagpur, and are the only Indian Universities to be placed among top 100 Universities of the World in the ranking list.

Hide

7. Recently which country successfully launched fourth data satellite Tianlian I-04?

  • A. Pakistan
  • B. America
  • C. Russia
  • D. China

Show Answer

Answer:- D – China – Explanation – China has successfully launched its fourth data satellite named Tianlian I-04. The satellite will join its three predecessors to achieve global network operation. The satellite was launched on board of Long March-3C carrier rocket from the Xichang Satellite Launch Centre in southwest Sichuan province.

Hide

8. Recently how many year old city discovered in Egypt?

  • A. 5000 Year old
  • B. 2000 year old
  • C. 7000 year old
  • D. 9000 year old

Show Answer

Answer:- C – 7000 year old – Explanation – The unearthed things include huts, pottery remains, iron tools and 15 graves. The sizes of some of the graves look even larger than the royal ones belonging to the kings in Abydos, indicating that those who were buried beneath held a high social standing.

Hide

9. Recently how many banks joined mobile based national funds transfer system?

  • A. 20
  • B. 11
  • C. 35
  • D. 30

Show Answer

Answer: – D – 30 – Explanation – According to National Payments Corporation of India (NPCI), 30 private and foreign banks were joined the Unified Payments Interface (UPI) to allows money transfer between any two bank accounts by using a mobile phone. These 30 banks can download the app from Google Play Store on their Android phones.

Hide

10. Recently which bank and Gujarat roadways joined hand to digitize bus travel payments?

  • A. United Bank of India
  • B. Yes Bank
  • C. Union Bank of India
  • D. Bank of India

Show Answer

Answer: – B – Yes Bank – Explanation – Maharashtra based YES Bank, announced a partnership with Gujarat State Road Transport Corporation (GSRTC) on November 24, 2016 to digitize payment of bus tickets for Gujarat People. Yes bank will install over 125 points of sale (PoS) terminals to facilitate booking through credit and debit cards at all GSRTC bus stops. The location of these terminals will support the ‘less-cash’ economy envisaged by the Centre.

Hide

11. Recently which Australian former women cricketer inducted into the ICC’s hall of fame?

  • A. Jillian Need
  • B. Dawn Newman
  • C. Karen Rolton
  • D. Margaret Wilson

Show Answer

Answer:- C – Karen Rolton – Explanation – Australia’s former women’s captain Karen Rolton has been inducted into the ICC’s Hall of Fame on November 24, 2016 at a ceremony during the dinner break on the opening day of the third day/night Test between Australia and South Africa.

Hide

12. Recently which bollywood actor won the 10th Asia Pacific Screen Award in best actor category?

  • A. Sharukh Khan
  • B. Salman Khan
  • C. Amir Khan
  • D. Manoj Bajpayee

Show Answer

Answer: – D – Manoj Bajpayee – Explanation – Bollywood actor Manoj Bajpayee on 24 November  2016 won the Best Actor Award at the 10th Asia Pacific Screen Awards, beating Nawazuddin Siddiqui who was awarded a special mention in the same category.

Hide

13. Recently who appointed as President of Indo-American Chamber of Commerce?

  • A. N V Srinivasan
  • B. Shantanu Narayen
  • C. Gunupati Venkata Krishna Reddy
  • D. Anant Gupta

Show Answer

Answer:- A – N V Srinivasan – Explanation – NVS and Associates Managing Partner, N V Srinivasan is elected as its National President of Trade body Indo-American Chamber of Commerce for the period 2016-17 by the committee of the Chamber during the meeting held in Mumbai.

Hide

14. Recently Indian boxer Neeraj Goyat ranked which place in World Boxing Council (WBC) Ranking?

  • A. 30th
  • B. 21st
  • C. 35th
  • D. 19th

Show Answer

Answer:- C – 35th – Explanation- 24 year old Indian professional boxer Neeraj Goyat has made a place in World Boxing Council (WBC) rankings. Currently he is ranked at 35th spot in the welterweight category. He is the first Indian boxer to enter into the ranking.

Hide

Video Current Affairs Quiz: November 25 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query