≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 23 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 23 2017. All the recent incidents which were held on Twentythree September 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September
 23 2017″ Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz September 23 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz September 23 2017

Current Affairs Quiz : September 23 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :September 23 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently Singapore to set up skill center in which city?

  • A. Delhi
  • B. Mumbai
  • C. Guwahati
  • D. Chennai

Show Answer

Answer: C – Guwahati – Explanation: “The Singapore Government will set up a Skill Center at Guwahati, which will cater to the entire Northeastern region,” this was stated by Union Minister of the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) Dr Jitendra Singh after a meeting with a high-level delegation represented by Singapore High Commissioner Lim Thuan Kuan. As far as Skill Centre at Guwahati, it was stated that an MoU has already been formalized between Singapore and the State Government of Assam.

Hide

2. Recently NBCC to develop Nauroji Nagar Project as _____________.

  • A. World Trade Center New York
  • B. Adelaide Convention Center, Australia
  • C. Vancouver Convention Center, Canada
  • D. National Gallery, London

Show Answer

Answer: A – World Trade Center New York – Explanation: State-owned NBCC announced that it has got a licence to develop a commercial project at Nauroji Nagar in the national capital as ‘World Trade Centre’.

Hide

3. Who discovers oil in Arabian Sea near Mumbai offshore?

  • A. Oil and Natural Gas Corporation
  • B. Bharat Petroleum
  • C. Indian Oil Corporation
  • D. Reliance Natural Resources Limited

Show Answer

Answer: A – Oil and Natural Gas Corporation – Explanation: State-owned Oil and Natural Gas Corp (ONGC) has made a significant oil discovery to the west of its prime Mumbai High fields in the Arabian Sea. The discovery in the well WO-24-3 is estimated to hold an in-place reserve of about 20 million tones.

Hide

4. Recently in which state ‘Bandhan Tod’ app is launched?

  • A. Uttar Pradesh
  • B. Bihar
  • C. Haryana
  • D. Gujarat

Show Answer

Answer: B – Bihar – Explanation: In a unique initiative, Gender Alliance Bihar, a collective effort of over 270 civil society organisations backed by the UN Population Fund, has come up with a mobile application to fight the rampant social evil of child marriage in the state. Launched by Deputy Chief Minister Sushil Kumar Modi, the “Bandhan Tod” app will try to create awareness on resisting child marriage and will also provide round-the-clock help to adolescent girls saying no to the practice in the form of an SOS button.

Hide

5. Recently which country Unveils monument to designer of iconic AK-47 rifle?

  • A. USA
  • B. Russia
  • C. Indonesia
  • D. Africa

Show Answer

Answer: B – Russia – Explanation: Russia on 19th September, 2017 unveiled a statue of Mikhail Kalashnikov, inventor of the AK-47 assault rifle that became by some estimates the most lethal weapon ever made and the best known Russian brand abroad.

Hide

6. Srilanka sign MoU with which country to upgrade Thondaman Vocational Training Centre in Srilanka?

  • A. India
  • B. China
  • C. Japan
  • D. America

Show Answer

Answer: A – India – Explanation: India and Sri Lanka on 20th September, 2017 signed a Memorandum of Understanding (MoU)  to upgrade the Thondaman Vocational Training Centre(TVTC), in Hatton located in Nuwara Eliya district of Sri Lanka, home to Indian Origin Tamils.

Hide

7. Russia and which country joint naval drills in Russian port city, Vladivostok?

  • A. India
  • B. Japan
  • C. Srilanka
  • D. China

Show Answer

Answer: D – China – Explanation: China and Russia started the second stage of their “Joint Sea-2017” military exercises with the arrival of a Chinese naval fleet in the Russian port city of Vladivostok.

Hide

8. Recently which Bank announced that peer-to-peer lending platforms would be treated as Non-Banking Financial Companies (NBFC)?

  • A. Reserve Bank of India
  • B. State Bank of India
  • C. Industrial Development Bank of India
  • D. Life Insurance Corporation of India

Show Answer

Answer: A – Reserve Bank of India – Explanation: All peer-to-peer lending (P2P) platforms will be regulated by the Reserve Bank of India (RBI), according to a government of India notification released on 20 September, 2017. The gazette notification stated that all the P2P loan platforms will be treated as non-banking financial companies (NBFCs) and will be brought under the ambit of the banking regulator.

Hide

9. The finance ministry imposed anti-dumping duty on which countries tyers?

  • A. Japan
  • B. China
  • C. Bangladesh
  • D. Nepal

Show Answer

Answer: B – China – Explanation: India has imposed anti-dumping duty on import of certain type of radial tyres used in buses and trucks to protect domestic manufacturers from below cost shipments from China for five years.

Hide

10. Recently Norway’s Sovereign Wealth Fund hits how much value for the first time?

  • A. $ 2 trillion
  • B. $ 3 trillion
  • C. $ 1 trillion
  • D. $ 5 trillion

Show Answer

Answer: C – $ 1 trillion – Explanation: The value of Norway’s sovereign-wealth fund hit $1 trillion, according to Norges Bank Investment Management, the arm of the central bank that manages the fund. “On Tuesday 19 September 2017 at 02:01 CET, the fund value hit $1,000,000,000,000, or 1 trillion dollar, for the first time,” it said.

Hide

11. India gets its first high Horse Power Locomotive from which country?

  • A. Japan
  • B. France
  • C. Russia
  • D. America

Show Answer

Answer: B – France – Explanation: India’s dream for high horse power locomotive moved closer to reality with the arrival of the first bodyshell of 12000 HP loco from Alstom France at Kolkata port.

Hide

12. Recently who appointed as new High Commissioner to Pakistan?

  • A. Gautam Bambawale
  • B. Ajay Bisaria
  • C. Vijay Gokhale
  • D. Hemant Mehta

Show Answer

Answer: B – Ajay Bisaria – Explanation: In a diplomatic shuffle, the Indian government has decided to appoint Ajay Bisaria as Indian High Commissioner to Pakistan replacing Gautam Bambawale. According to reports in Indian media, Bisaria, who is currently an ambassador to Poland, will replace Bambawale, who will be given the role of ambassador to China.

Hide

13. Recently who elected as NBA President?

  • A. Rajat Sharma
  • B. Anjana Om Kashyap
  • C. Aveek Sarkar
  • D. Sudhir Chaudhary

Show Answer

Answer: A – Rajat Sharma – Explanation: The News Broadcasters Association that represents the private television news and current affairs broadcasters in India, on 19th September 2017 elected Rajat Sharma, Chairman & Editor-in-Chief (India TV) – Independent News Service Pvt. Ltd as the President during a board meeting held at India Habitat Centre, New Delhi.

Hide

14. Recently Nigerian lawyer _____________ gets top UN peace prize.

  • A. Femi Falana
  • B. Richard Akinjide
  • C. Zannah Mustapha
  • D. Bayo Ojo

Show Answer

Answer: C – Zannah Mustapha – Explanation: A Nigerian lawyer who helped secure the release of more than 100 schoolgirls kidnapped by Boko Haram was awarded one of the United Nations’ top prizes. The UNHCR said Zannah Mustapha was given the annual Nansen award for his “crucial mediating” role as well as his work helping children affected by the long-running conflict.

Hide

15. Recently which cricketer banned for five years for role in PSL spot-fixing?

  • A. Khalid Latif
  • B. Sharjeel Khan
  • C. Sohaib Maqsood
  • D. Kamran Akmal

Show Answer

Answer: A – Khalid Latif – Explanation: Pakistan batsman Khalid Latif has been banned for five years for his role in spot-fixing in the 2017 Pakistan Super League T20 cricket championship played on the lines of the Indian Premier league. The Pakistan Cricket Board has banned Khalid Latif from all forms of cricket. He played for Islamabad United and was charged with six major breaches under the PCB’s anti-corruption code. Khalid Latif has also been fine a million Pakistani Rupees.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 23 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)