Search Here

Download International Current Affairs July 2016 Question Answers

International Current Affairs July 2016 Question Answers (MCQ) Objective Question with Answers Free Download PDF General Knowledge July 2016.

International Current Affairs July 2016 Question Answers

International Current Affairs July 2016

Now we recently put International Current Affairs Quiz July 2016 in online mock test with four answers. We will not put any July 2016 PDF downloadable file in July 2016 International Current Affairs pages.



International Current Affairs July 2016 Question Answers

1. Which country weightlifter is being banned to participate in the Rio Olympics by the International Weightlifting Federation?
A. Syria
B. Pakistan
C. Russia
D. China
Answer : C. Russia

2. Which Country hold the two day 3rd India Education Fair with over 35 premier Indian Educational Institutions including schools, colleges, and technical institutes?
A. Pakistan
B. Bhutan
C. Bangladesh
D. Nepal
Answer : C. Bangladesh

3. Who is appointed as London’s Deputy Mayor by the London’s first Muslim Mayor Sadiq Khan?
A. Rajesh Kumar
B. Rajesh Abhimanyu
C. Rajesh Khanna
D. Rajesh Agarwal
Answer : D. Rajesh Agarwal

4. What is the name of World’s largest international Biennial maritime exercise started in Pacific Ocean at Hawaii, United States?
A. RIMPAC
B. RIPMAC
C. PIMPAC
D. PIPMAC
Answer : A. RIMPAC

5. What is the name of Canadian Prime Minister created history by marching with tens of thousands of people in Toronto’s Gay Pride parade?
A. Justin Trudeau
B. Stephen Harper
C. Jean Chrétien
D. Paul Martin
Answer: A. Justin Trudeau

6. What is the name of the World’s largest and sensitive radio telescope has installed in Pingtang county, South west China?
A. JET
B. FAST
C. SWIFT
D. SPEED
Answer: B. FAST

7. Which Formula One Racer has bagged the famous AUSTRIAN GRAND PRIX TITLE 2016 held in Red Bull Rings, Austria?
A. Romain Grosjean
B. Pascal Wehrlein
C. Lewis Hamilton
D. Max Vestereppan
Answer: C.Lewis Hamilton

8. What is the name of NASA’s Next Airborne Mission unveiled to Study Earth Atmosphere?
A. BLAST
B. SPACE
C. ATOM
D. AIR
Answer : C. ATOM

9. Who won the men’s single Wimbledon 2016 Championships with cash prize of £2 million?
A. Nicolas Mahut
B. Pierre Hugues Herbert
C. Milos Raonic
D. Andy Murray
Answer: D. Andy Murray

10. Who finished with a dominant victory in a British Grand Prix 2016 to cut team-mate Nico Rosberg’s championship lead to one point?
A. Michael Schumacher
B. Sebastian Vettel
C. Max Verstappen
D. Lewis Hamilton
Answer : D. Lewis Hamilton

Download Full PDF International Current Affairs July 2016 (MCQs)

  • You can download full International Current Affairs July 2016 Question with Answers in PDF format, for this you have to share the page to Unlock the download link.
Month-YearDownload Link
Current Affairs July 2016July 2016Download International Current Affairs July 2016 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query